Inschrijving races Zwarte Cross liep storm

Gepubliceerd: 03-11-2018 11:11. Bijgewerkt: 03-11-2018 19:20

Crossfanaten voor de Zwarte Cross van 2019 waren er zaterdagochtend wederom heel snel bij. Alle crossklassen waren binnen anderhalve minuut volgeboekt.

De Brommerklasse was met 34 seconden het snelste vol, gevolgd door de Wegraceklasse met 37 seconden. De nieuwe Krangklasse was met 87 seconden als laatste uitverkocht. In totaal scheuren er volgend jaar 480 crossers over de baan in Lichtenvoorde. De Feestfabriek gaf aan de nodige voorbereidingen te treffen op de massale deelname. “We waren er wel op berekend”, vertelt Lotte Post. “Het is heel cool en alle medewerkers van de Feestfabriek waren euforisch toen het inschrijven helemaal goed was gegaan.”

Niet alle deelnemers mogen zomaar meedoen aan de cross. De deelnemers van de Krang, Mindervaliden-en Zwaargewichtklasse moeten eerst een ontwerp inleveren die beoordeelt wordt door de Feestfabriek. "Het gaat erom om alle creativiteit en gekkigheid uit de kast te halen", geeft een enthousiaste Post aan. "Je moet ons echt kunnen overtuigen over waarom je de baan op moet." Op 19 november moeten de ontwerpen ingeleverd zijn en voor 1 januari horen de deelnemers of zij mee mogen doen aan de editie van 2019.

Nieuwe klassen
De Zwarte Cross heeft voor 2019 twee nieuwe klassen toegevoegd aan het aanbod. Zo kunnen crossliefhebbers dit jaar meedoen in de Krang-klasse en de Mindervalidenklasse. Deze komen in de plaats voor de Race del Rio en de Nek Aan Nek Race. "Krang schijnt één van de mooiste dialectwoorden te zijn die het oosten kent", vertelt Post. "Het betekent binnenstebuiten, achterstevoren, op de kop, ondersteboven: geef er een vertaling aan en dat geldt ook voor die klasse." Bij de Mindervalideklasse kunnen de bezoekers gemotoriseerde rollators en opgevoerde scootmobiels verwachten die door de Schans scheuren.


De Zwarte Cross vindt plaats op 18, 19, 20 en 21 juli 2019.

Foto: REGIO8

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)