Indeling Zwarte Cross-terrein op de schop

Gepubliceerd: 26-06-2017 16:06. Bijgewerkt: 26-06-2017 16:30

De indeling van het Zwarte Cross-festivalterrein is voor de editie van 2017 behoorlijk op de schop gegaan. Maandagochtend werd het eerste paaltje voor de opbouw in de Lichtenvoordse grond geslagen.


"We zijn alle paaltjes aan het uitzetten en daarmee is de officiële opbouw van start gegaan", vertelt coördinator Jeroen Brummelman. In totaal moeten 1800 paaltjes worden geplaatst om het festivalterrein in te richten. Voor de editie van 2017 zijn er nogal wat verschuivingen op het terrein. Zo is de Dansvloer dit jaar verplaatst naar de gerestaureerde Engelse Schans. "Een perfecte entourage voor een mooi dansevenement", vindt Brummelman. Ook de Undercovertent, het For Farmers-terrein, The Bayou, The Road House en de Kroegenstraat hebben een andere locatie gekregen.

Het festivalterrein is dit jaar gegroeid. "We hebben twee nieuwe weides erbij", vertelt de coördinator. Playa Gasolina is ingericht met een zwemvijver en de Fijnproeversweide keert terug. Inmiddels zijn vierhonderd van de in totaal 1800 paaltjes in de grond geslagen. "Voor een leek is het een wei met paaltjes", aldus Brummelman. "Maar voor ons begint het echt te borrelen."

De Zwarte Cross wordt dit jaar van donderdag 13 juli tot zondag 16 juli gehouden in Lichtenvoorde.

Foto: REGIO8

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)