In beslag genomen voedsel naar Voedselbank

Gepubliceerd: 19-07-2019 16:07. Bijgewerkt: 19-07-2019 16:35

De Feestfabriek brengt een groot gedeelte van het voedsel dat in beslag wordt genomen bij de ingang van de camping van de Zwarte Cross naar de voedselbank. Dat brengt de organisatie naar buiten na ophef op sociale media over het vernietigen van het in beslag genomen waar.


"We nemen alles mee naar de Feestfabriek, naar ons kantoor", aldus Pieter Holkenborg. "Het voedsel brengen we, op de aangebroken spullen na, naar de voedselbank. Vorig jaar hebben we ook nog een voetbalclub blij gemaakt met een enorme hoeveelheid blikjes frisdrank." De Feestfabriek hanteert een zero tolerance policy omtrent voedsel op de camping van het festival. "Het is met zo'n massa bijna niet te doen om daar een andere lijn in te trekken", stelt Holkenborg. "Er zit ook een heel veiligheidsaspect aan. Mensen kunnen in een fles frisdrank ook sterke drank gieten, of andere dingen. We hebben op een gegeven moment in overleg met de overheden ervoor gekozen dat we een duidelijke lijn trekken."

Desondanks proberen bezoekers al jaren op de meest creatieve manieren eten en drinken het campingterrein op te smokkelen. Holkenborg benadrukt dat niet aan te moedigen, maar spreekt wel bewondering uit voor het doorzettingsvermogen. "Het blijft een leuk kat en muisspel", aldus de organisator. "We hebben wel eens gehad dat het bier in de binnenbanden van de wagens zaten, dat is natuurlijk wel lollig. Ik zal het ze zeker niet aanraden of aanmoedigen, maar volgens mij hebben we er allemaal wel een boel plezier aan."

Foto: REGIO8


Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)