IJzevoorde start schooljaar zeer sportief

Gepubliceerd: 29-08-2018 16:08. Bijgewerkt: 29-08-2018 17:18

Basisschool IJzevoorde is het nieuwe schooljaar sportief gestart met een sportdriedaagse. Leerlingen van de Doetinchemse school kunnen tijdens de eerste editie van het evenement kennismaken met verschillende sporten en zich daarbij helemaal uitleven.


“We willen graag dat alle kinderen van groep één tot en met acht bewegend beginnen aan het nieuwe schooljaar”, aldus schoolleider Wineke Spaan. “Alle kinderen, juffen en ouders zijn enthousiast.” Het idee voor het sportevenement is ontstaan na een teruglopende deelname bij de avondvierdaagse van afgelopen jaar. “Omdat veel kinderen en ouders daaraan niet meer mee willen doen hebben we dit idee gelanceerd.”

De leerlingen van groep vijf tot en met acht gingen woensdagmiddag op bezoek bij tennisclub de Vijverberg in Doetinchem. Daar kregen zij een workshop van tennisleraar Arjan Pastoor. “Ik vind dit heel leuk en ook veel leuker dan de avondvierdaagse omdat je lekker kan bewegen”, legt leerling Annemijn uit. Ook leerling Aaron is enthousiast over de sportdriedaagse. “Omdat je drie sporten kan uittestten en er daarna misschien op kan.”

Hele jaar in beweging
Volgens Spaan blijven de leerlingen het hele jaar door bewegen. “De bovenbouw doet capoeira en de onderbouw doet yoga. Daarnaast hebben we een prachtig plein waar kinderen heel goed kunnen bewegen en spelen.” Als het aan de school ligt komt er volgend jaar een tweede editie van het evenement.

De sportdriedaagse duurt nog tot en met donderdag.

Foto: REGIO8

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)