IJsselkade gaat zich richten op cocktails

Gepubliceerd: 05-02-2019 17:02. Bijgewerkt: 05-02-2019 17:27

Het pop-up eetcafé De IJsselkade in Doetinchem is dinsdagochtend officieel overgedragen aan de nieuwe 21-jarige eigenaresse Yade Wortelboer. Zij neemt het stokje over van haar ouders die eerder als mede-eigenaren bij de horecazaak betrokken waren.

“Het is een droom die uit komt”, zegt Wortelboer. “Ik heb altijd al een eigen horecazaak willen hebben en wilde dit al erg lang. Het is echt een uitdaging.” Wortelboer studeert Ondernemerschap en Retail Mangement, maar heeft haar studie stilgelegd om zich komend seizoen vol te richten op het runnen van de IJsselkade. “Ik heb nog twee jaar te gaan voor mijn opleiding en wil mijn minor en stage graag doen in het buitenland. Dat valt op dit moment niet te combineren met de IJsselkade.” Wortelboer wil het zelfde concept aanhouden voor het pop-up eetcafé, maar zich wel meer gaan richten op cocktails. “Bezoekers moeten het idee krijgen dat ze op het strand zitten. Daarnaast gaan we meer inzetten op evenementen en feestjes.”

Het pop-up eetcafé zal dit zomerseizoen waarschijnlijk voor de laatste keer geopend zijn. Door de nieuwbouwplannen van woonwijk Iseldonks is er straks geen plek meer voor de horecazaak. “Vooralsnog zijn er geen plannen om naar een andere plek in Doetinchem te gaan. Als de kans zich voordoet zou ik zeker op een nieuwe plek aan de Oude IJssel een pop-up eetcafé willen beginnen”, aldus Wortelboer. De IJsselkade opent begin april de deuren. Op 30 maart wordt er een openingsfeest georganiseerd als start van het seizoen.


Foto: REGIO8

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)