IJsbaan Doetinchem gooit de poorten open

Gepubliceerd: 08-02-2018 17:02. Bijgewerkt: 08-02-2018 17:14

De ijsmeesters van ijsvereniging IJD’96 hebben donderdagochtend groen licht gegeven. Tientallen enthousiaste bezoekers bezochten de natuurijsbaan in Doetinchem om de eerste meters van het jaar te schaatsen.


"Wij zijn helemaal gelukkig en zitten helemaal in de wolken, want er kan geschaatst worden en het is mooi weer!", vertelt een enthousiaste ijsmeester Jan van Sleen. "Wat wil je nog meer?" De animo om te schaatsen op natuurijs bleek groot, de baan was direct drukbezet met schaatsers. "Ik was hier nog nooit geweest", aldus bezoeker Hannie ter Maat. "Ik werk hiernaast en iedere keer als de schaatsbaan de afgelopen jaren open was dan had ik iets anders te doen. We hebben nu pauze, dus even een half uurtje schaatsen en dan weer aan het werk."

Helaas was het schaatsplezier van korte duur. Om 14.30 uur werden de ijsmeesters gedwongen om de poorten alweer te sluiten. De kwaliteit van het ijs ging hard achteruit en er kon niet meer op worden geschaatst. Volgens Van Sleen is het nog afwachten wat er de komende dagen gaat gebeuren. "We bekijken het per dagdeel. We gaan vanavond voor het ijs zorgen en hopen dat de baan morgen weer open gaat."

Foto: REGIO8

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)