Iconen samen bij boekpresentatie De Graafschap

Gepubliceerd: 14-11-2019 12:11.

In een volle supporterskantine en in aanwezigheid van meerdere clubiconen is woensdagavond bij stadion De Vijverberg het boek ‘65 jaar De Graafschap’ gepresenteerd. De 360 pagina’s van het werk staan vol met foto’s en bijzondere verhalen uit de geschiedenis van de Doetinchemse voetbalclub.


“Ik vind het magnifiek dat al die mensen de moeite nemen om hier te komen”, aldus Raymond Willemsen, voormalig De Graafschap-volger van De Gelderlander en één van de schrijvers van het boek. Clubiconen als Simon Kistemaker, Jan Vreman, Rogier Meijer en Guus Hiddink waren aanwezig om herinneringen op te halen en de presentatie bij te wonen. “Op z’n Achterhoeks, ongedwongen”, aldus de inmiddels 73-jarige Hiddink over de sfeer. “Niet gelikt, dat is mooi. Gewoon lekker ruw.” Bennie Jolink vult al lachend aan: “Simon (Kistemaker red.) zegt net tegen mij dat ze nooit uit de Achterhoek weg hadden moeten gaan. Veel leukere sfeer hier en geen kapsones. Die westerlingen hebben allemaal een veel te grote bek.”

Schrijvers van het boek spraken onder meer met aanvaller Klaas-Jan Huntelaar uit Hummelo en de Italiaanse trainer Massimo Morales. De geïnterviewden waren volgens Willemsen loslippig, wat hij ook merkte in het gesprek met oud-trainer Frans Adelaar: “Na een jaar of vijftien denken mensen, ‘wat kan mij het toch verrotten ik vertel gewoon alles’”, aldus Willemsen. “Frans Adelaar vertelt dus alles.” Hiddink kan niet wachten om te gaan lezen: “Ik weet mijn eigen verhaal over de promotie in ’73 een beetje en ik ga vannacht al beginnen want het ziet er heel mooi uit. Meestal zijn stoeptegels prachtboeken.”

Eerbetoon voor overleden vormgever
Tijdens de presentatie werd stilgestaan bij het overlijden van vormgever Ab Meenink en zijn vrouw, die om het leven kwamen bij een familiedrama in zijn woonplaats Hengelo. Hij werd in de supporterskantine geëerd met een staande ovatie. Willemsen: “Willy Hermans kende hem door en door en het is verdrietig dat het zo is gegaan.”

Foto: De Graafschap media

Copyright © 2021 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)