Huntenpop zet alles op alles voor 2021

Gepubliceerd: 23-04-2020 14:04. Bijgewerkt: 23-04-2020 14:18

Huntenpop zet alles op alles om de vanwege het coronavirus afgelaste editie van dit jaar in 2021 plaats te laten vinden. In hoeverre die ambitie werkelijkheid wordt, is op dit moment voor de organisatie lastig te zeggen door de grote onzekerheid bij enkele betrokken partijen, maar duidelijk is dat er deze zomer geen festival plaatsvindt in Ulft.


"Voor mezelf heb ik een paar weken terug wel de omschakeling gemaakt en al bedacht dat het heel moeilijk zou worden", aldus Hajon Westerveld, voorzitter van de stichting Huntenpop. "Stiekem hoop je dat het wel door kan gaan, maar het gaat echt niet gebeuren." De organisatie had de laatste weken al geanticipeerd op een mogelijk verbod op evenementen vanuit de overheid: "We hebben een aantal dingen 'on hold' gezet. We zijn geen betalingsverplichtingen aangegaan en zijn in gesprek gegaan met mensen waarmee we meerjarige overeenkomsten hebben." Westerveld geeft aan dat ze nu actief bezig gaan met een datum voor het festival in 2021. "We kijken naar het moment dat we gaan pakken om Huntenpop volgend jaar te organiseren en wat we kunnen verplaatsen naar volgend jaar", aldus de voorzitter. "Leveranciers willen graag weer met ons samenwerken, maar zeggen ook heel eerlijk: 'Ik weet niet of wij dan nog wel bestaan'."

De organisatie wil vrijdag meer duidelijkheid geven over de reeds verkochte kaarten voor de editie van dit jaar: "In principe zal het waarschijnlijk zo worden dat bezoekers de reeds verkochte kaarten kunnen gebruiken voor de editie van 2021." Westerveld geeft aan te hopen dat alle vrijwilligers de schouders er weer onder willen zetten om volgend jaar weer een editie te organiseren. "Dan denk ik dat we het volgend jaar ook weer van de grond krijgen. Laat iedereen gezond en veilig blijven, blijf ook thuis en hopelijk tot 2021."

Foto: REGIO8

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)