Huntendwarspop gaat toch door na actie

Gepubliceerd: 08-06-2016 17:06. Bijgewerkt: 08-06-2016 19:35

Huntendwarspop, een intiatief om mensen met een beperking naar Huntenpop te kunnen laten gaan, gaat toch door. Binnen zeven dagen is het financiële gat van de stichting van 4000 euro gedicht door een crowdfundingactie van Optimaal FM.


"Het is vaak een hele kleine moeite om voor zulke mensen toch iets heel groots te kunnen doen met een klein gebaar", aldus initiatiefnemer DJ Rob Spijker over de reden waarom hij de crowdfunding heeft opgestart. "Zoiets is eerlijk gezegd vertederend, aardig, vriendelijk, geweldig", aldus de voorzitter van Huntendwarspop Gert Rebergen. "Het is geweldig dat je merkt dat er na vier jaar er kennelijk een hoop mensen zijn die Huntendwarspop een mooi initiatief vinden. Dat merk je pas op het moment dat je klem komt te zitten."

DJ's Rob Spijker en Balthazar van Puffelen gaven in hun programma's aandacht voor de actie, wat ervoor zorgde dat er al snel vele donaties binnen kwamen. "De actie is heel erg goed verlopen", aldus Spijker. "Er zijn er wel een paar op ingesprongen die substantiële bedragen inbrengen en die ook de achterban aanspreken. Maar zo gaan die dingen meestal. Het is meestal een kettingreactie, want helemaal alleen kun je het nooit natuurlijk."

Donaties
De 4000 euro komt grotendeels op conto van twee gulle gevers. Eugène te Wildt, eigenaar van Jobmax, doneerde 1000 euro. Te Wildt heeft zelf een zoon met een beperking, wat hem bewoog tot de grote donatie. Daarnaast zorgde Tattooclub Natural Born Sinners, vanaf 2015 verbonden aan Huntendwarspop, voor een bedrag van 2400 euro, wat de actie volbracht. Tot grote vreugde van Rebergen. "Het is echt geweldig. We moeten nu heel hard aan de slag, maar we zullen proberen zoveel mogelijk mensen met een beperking ervan te laten profiteren."

Copyright © 2019 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)