Huntelaar tekent nieuw contract bij Ajax

Gepubliceerd: 15-06-2020 18:06.

Klaas Jan Huntelaar heeft zijn aflopende contract bij Ajax met een jaar verlengd. De 37-jarige aanvaller uit Hummelo lijkt zijn carrière af te willen sluiten bij de club uit Amsterdam.

In 2019 werd Huntelaar kampioen op De Vijverberg

"Ik zie mezelf niet meer in een ander shirt spelen", laat Huntelaar weten in reactie op zijn contractverlenging bij Ajax. "Ik voel me fit, kom met plezier naar de club en ik weet zeker dat ik nog een bijdrage kan leveren op het veld." Directeur voetbalzaken Marc Overmars laat namens de Amsterdammers weten in de toekomst in gesprek te gaan met de aanvaller over mogelijke andere rollen bij Ajax na afloop van zijn contract. Daarmee lijkt een terugkeer naar De Graafschap als voetballer uitgesloten.

Huntelaar speelde tot nu toe 243 officiële wedstrijden voor Ajax, waarin hij 151 doelpunten maakte. "Maar ik weet dat mijn rol naarmate de jaren vorderen verandert", aldus Huntelaar. "Daar heb ik de afgelopen tijd veel over nagedacht en gesproken met de trainer en met Marc. Uit die gesprekken bleek ook dat Ajax met mij verder wilde. Dat vertrouwen doet me goed. Dus ik ben blij dat we nog een jaar doorgaan.”

H en K en De Graafschap
Huntelaar startte zijn carrière in de jeugd van H&K uit Hoog-Keppel en kwam via de jeugd van De Graafschap en PSV wederom bij de Superboeren terecht. Hij wist in Doetinchem nooit door te breken en bewandelde via AGOVV, sc Heerenveen en Ajax de weg naar de absolute top bij Real Madrid en AC Milan. Zijn hoogtepunt beleefde Huntelaar tijdens zijn dienstverband bij Schalke 04 in Gelsenkirchen, waarna hij in 2018 terugkeerde naar Amsterdam.

Foto: REGIO8

Copyright © 2021 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)