Huntelaar kiest voor terugkeer bij Schalke

Gepubliceerd: 19-01-2021 18:01.

Klaas-Jan Huntelaar verlaat Ajax per direct voor een terugkeer bij zijn oude liefde Schalke 04. De 37-jarige Huntelaar tekent een contract tot het einde van het seizoen bij de hekkensluiter van de Bundesliga.

"Er zijn twee goede redenen om Klaas-Jan terug te halen", aldus Jochen Schneider, technisch directeur bij de voetbalclub uit Gelsenkirchen. "Allereerst omdat zijn kwaliteiten buiten kijf staan, dat liet hij wel zien met de twee doelpunten die hij onlangs in een paar minuten scoorde. Daarnaast zijn zijn ervaring, persoonlijkheid en zijn band met Schalke van groot belang. Hij wil ons graag helpen door terug te komen naar ons." Huntelaar beseft dat er een uitdaging ligt om 'Die Königsblauen' te behouden voor het hoogste Duitse voetbalniveau: "We moeten wedstrijden winnen en goals scoren om plaatsen te winnen op de ranglijst. Ik wil mijn aandeel hebben in de handhaving met deze club. Schalke hoort in de Bundesliga thuis en het is onze verantwoordelijkheid om dat voor elkaar te krijgen."

Voor Huntelaar is het een terugkeer naar de club waar hij eerder zeven seizoenen speelde. In 2010 nam Schalke 04 de in Angerlo woonachtige aanvaller over van AC Milan. Met name het seizoen 2011/2012 was memorabel voor de Achterhoek. Die jaargang werd hij met 29 doelpunten in 32 duels topscorer van de Bundesliga. Na het seizoen 2016/2017 vertrok Huntelaar bij Schalke en tekende hij een contract bij Ajax. Voor zijn periode in Duitsland kwam hij onder meer uit voor Real Madrid, sc Heerenveen, AGOVV en De Graafschap.

De Graafschap in wachtkamer
Eerder dit seizoen maakte Huntelaar bekend normaliter na deze jaargang te stoppen met voetbal. De Graafschap hoopt hem desondanks nog te kunnen verleiden tot een terugkeer in Doetinchem. "Wij geven hem de tijd om zelf een besluit te nemen”, liet manager voetbalzaken Peter Hofstede in december weten. “Maar gezien het feit dat hij hiervandaan komt, hier woont en de link met de Achterhoek er is, hoop ik dat we even gaan zitten."

Foto: REGIO8

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)