Huntelaar keert in andere rol terug bij Ajax

Gepubliceerd: 13-03-2022 17:03. Bijgewerkt: 13-03-2022 18:06

Klaas-Jan Huntelaar treedt in dienst bij Ajax. Hij wordt voor twee jaar toegevoegd aan de technische organisatie van de voetbalclub uit Amsterdam, waarvoor hij eerder als actief voetballer meer dan 250 wedstrijden speelde.

"Ik ben altijd al geïnteresseerd geweest in dingen die buiten het veld gebeuren bij een club en ik wil mijn kennis daarin graag verbreden", laat Huntelaar weten over zijn keuze. "Dat kan in het traject dat Ajax mij biedt. Ik ben blij dat ik weer terug ben en ben nieuwsgierig naar wat er de komende periode allemaal gaat gebeuren." De 38-jarige Huntelaar liep de afgelopen maanden ook mee in de jeugdopleiding van De Graafschap. Hij sloot afgelopen zomer zijn actieve voetbalcarrière af bij Schalke 04.

De oud-aanvaller wordt in zijn rol ondersteunend voor technisch manager Gerry Hamstra, die de meeste taken van technisch directeur Marc Overmars heeft overgenomen na zijn vertrek. "Ik ben ook bezig met mijn trainersdiploma", aldus Huntelaar. "De kennis die ik bij die cursus opdoe, komt mij ook van pas bij wat ik bij Ajax ga doen." In de zomer van 2022 moet er, los van de komst van de Achterhoeker, alsnog een nieuwe technisch directeur voor Ajax komen.

Foto: REGIO8

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)