Hulshof (14) blijft nuchter na kickbokstitel

Gepubliceerd: 21-06-2018 13:06. Bijgewerkt: 21-06-2018 15:57

De 14-jarige kickbokster Jasmine Hulshof uit Zeddam heeft de Nederlandse titel in de jeugdklasse tot 60kg binnengesleept op het kickboksgala van House of Champions. De jonge kampioene blijft echter erg nuchter onder haar prestatie op het gala dat plaatsvond in SportCentre Westervoort.


“Het voelt niet heel anders dan normaal”, vertelt de jonge winnares. “De laatste ronde hoorde ik dat ik meer punten had gemaakt, dus dacht ik wel dat het binnen was.” Hulshof speelde op het kickboksgala drie wedstrijdrondes van één minuut tegen haar concurrente uit Steenwijk. “Het ging redelijk goed maar ik was op het einde wel heel moe”, aldus de kickbokster. “En ik zat met mijn enkelblessure. Vooral de eerste ronde al, mijn been kletste toen op haar been.” Kickbokstrainer Roberto van Osch is vooral erg trots op zijn jonge leerling. “Het is natuurlijk een prestatie die ze gedaan heeft”, zegt Van Osch. “Zeker nadat ze zes jaar geleden bij mij begon als een onzeker meisje. Heel veel mensen zagen er niks in, maar ik heb toch geprobeerd haar zoveel mogelijk te stimuleren om door te gaan.”

Joshua van Osch, die naast zijn vader ook veel heeft getraind met Hulshof, is van mening dat vooral haar grote inzet tot het behalen van de nationale titel heeft geleid. “Ze heeft een doel om naar de top te gaan”, aldus zoon Van Osch. “En als je het doel hebt, dan moet je er naartoe streven en dat heeft ze gedaan.” Roberto van Osch is enorm onder de indruk van haar doorzettingsvermogen en haar toewijding aan de sport. “Ze is bijna vijf dagen per week hier geweest”, aldus de trainer. “Ook vanuit school gelijk hierheen om te trainen.” De jonge kickbokskampioene blijft strijdlustig en is nog lang niet uitgevochten, want ze heeft grote dromen voor de toekomst. “Natuurlijk meer titels”, zegt Hulshof. Trainer Roberto heeft er in ieder geval de volle vertrouwen in. “Als ze haar hoofd erbij houdt, dan kan ze heel ver komen.”

Foto: REGIO8

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)