Huisartsen doen oproep over coronavirus

Gepubliceerd: 24-09-2020 16:09. Bijgewerkt: 24-09-2020 17:32

Huisartsen in de Achterhoek roepen op om alleen bij ernstige klachten als toenemende benauwdheid en ongerustheid contact op te nemen. Bij milde klachten is het volgens de artsen niet nodig om te bellen.

"Om overbelasting van de praktijken te voorkomen, vragen wij u alleen contact op te nemen met de huisarts bij ernstige klachten", aldus de huisartsen. "Naast de gewone griepklachten, zullen ook steeds meer mensen milde coronaklachten krijgen. Indien u denkt dat u corona heeft, neem dan contact op met het landelijk nummer van de GGD en laat u testen." Daarnaast roepen de artsen op de algemeen geldende maatregelen in acht te nemen, zoals de anderhalve meter afstand, het vermijden van drukte en het hoesten en niezen in de elleboog.

Ook roepen de dokters op om niet te bellen om informatie te krijgen over de coronatesten: "We weten dat er een wachttijd is voor het testen. Het heeft geen zin de huisarts hierover te bellen. Die kan de wachttijd bij de GGD niet verkorten." Daarnaast geven de artsen aan dat de huisartsenpraktijken een afspraak maken bij het Coronacentrum in Doetinchem voor patiënten die corona-gerelateerde klachten hebben. Op deze manier willen de regionale artsen besmettingen in de praktijken voorkomen.

Drukker in Slingeland
Het Slingeland Ziekenhuis in Doetinchem ervaart ook drukte door een stijging van het aantal coronabesmettingen in de regio. “Wij zien het drukker worden op dit moment, maar dan gaat het over mensen die verdacht zijn”, zegt woordvoerder Saskia Steenbergen namens het Slingeland. “Het aantal besmettingen blijft beperkt.” Twee coronapatiënten worden momenteel behandeld in het ziekenhuis. Van het verplaatsen van planbare zorg of het opvangen van coronapatiënten uit andere delen van het land is nog geen sprake.

Foto: REGIO8 (archief)

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)