Houwers in dubio over politieke toekomst

Gepubliceerd: 21-07-2016 10:07. Bijgewerkt: 21-07-2016 14:45

Tweede Kamerlid Johan Houwers uit Winterswijk zit in dubio over zijn toekomst in de politiek. Na de zomer neemt hij een definitieve beslissing.


"Er zijn een aantal opties denkbaar", aldus Tweede Kamerlid Houwers. Hij doelt daarmee op het aansluiten bij een andere partij, het starten van een eigen partij of het definitief afscheid nemen van de politiek. "Die leg ik naast elkaar en daar zal ik een keus uit maken. Een eigen partij lijkt in de praktijk wel een hele lastige. Als je ziet dat Rita Verdonk en Hero Brinkman dat uiteindelijk niet voor elkaar krijgen, is dat een moeilijke oefening. Maar ik sluit niks uit. Na de zomer ga ik daar een besluit over nemen."

Vooralsnog handelt de voormalig wethouder van Winterswijk als eenmansfractie. "Ik merk dat men daar steeds meer waardering voor krijg"”, aldus Houwers. Vanaf 25 maart vorig jaar is hij een eenmansfractie nadat hij door de VVD werd geroyeerd. "Het gevoel van ‘hij hoort er niet meer bij’ gaat weg", vindt de politicus. "Dat wat ik doe is belangrijker. En dat wat ik doe, doe ik voor het platteland. Er is voor mij nog genoeg werk te doen. Ook in het belang van de Achterhoek en daar zal ik mij de komende periode voor blijven inzetten."

Copyright © 2021 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)