Houten kunstwerk verrijst op de DRU

Gepubliceerd: 30-07-2021 9:07.

Een groot houten kunstwerk verrijst deze week bij de ingang van het DRU Industriepark in Ulft. Kunstenaar Thomas Wijenberg gebruikt zijn kettingzaag om een boomstronk om te toveren tot het kunstwerk.

"In de boomstronk heb ik onder meer de watertoren die op de DRU staat verbeeld", legt Wijenberg uit. "Daarnaast heb ik er onder meer een kan en een pannetje in verwerkt. Dingen die in het verleden hier gemaakt zijn. Dat aangevuld met allerlei vlammen, zoals we vroeger veel zagen hier in de oude fabriek. Het is een stukje geschiedenis dat erin komt." Omwonenden deden een aanvraag bij de gemeente om de boom door Weijenberg te laten omtoveren tot een kunstwerk, waarna Oude IJsselstreek de opdracht bij de kunstenaar neerlegde.

Inmiddels is Weijenberg al enkele dagen bezig met zijn kettingzaag om de figueren in de boomstronk te krijgen. "Ik zit in de afrondende fase", aldus de kunstenaar en voormalig bosbouwer, die in 2016 en 2018 de zogenaamde Carving Cup won. "Qua houtwerk zal er niet veel meer veranderen. Ik ga alleen nog beits en dergelijke aanbrengen."

Foto: REGIO8


Copyright © 2021 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)