Housheer naar kwartfinale Olympische Spelen

Gepubliceerd: 29-07-2021 10:07. Bijgewerkt: 29-07-2021 12:50

Handbalster Dione Housheer uit Ulft heeft met de Oranje dames de kwartfinale van het Olympisch toernooi gehaald. Woensdag werd ook het derde groepsduel gewonnen, de Nederlandse handbalsters waren met 37-28 te sterk voor Angola.

In de eerste helft ging het qua score gelijk op tussen het Afrikaanse topland en de Nederlandse dames, al had Oranje een kleine voorsprong bij rust: 17-15. In de tweede helft maakte de ploeg van Emmanuel Mayonnade het verschil en liep het uit naar 37-28. Vlak voor tijd kreeg Housheer een directe rode kaart vanwege een overtreding. Daarvoor was ze drie keer trefzeker geweest. Dankzij de eerdere overwinningen op Japan en Korea plaatst Nederland zich met nog twee groepsduels te gaan - tegen Montenegro en Noorwegen - al voor de kwartfinales van het Olympisch toernooi.

Zeilster Annette Duetz, opgegroeid in Zeddam, ligt samen met haar teamgenote Annemiek Bekkering op koers voor een medaille in de 49erFX-klasse. Na zes van de negen races staan de Nederlandse regerende wereldkampioenen tweede in het klassement. Zwemmer Arjan Knipping uit De Heurne is er niet in geslaagd de halve finales op de 200 meter wisselslag te halen, ondanks het zwemmen van een nieuwe Nederlands record.

Foto: REGIO8

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)