Housheer met Oranje uitgeschakeld op EK

Gepubliceerd: 15-12-2020 9:12. Bijgewerkt: 15-12-2020 10:09

De Ulftse Dione Housheer is met het Nederlands handbalelftal uitgeschakeld op het EK. De regerend wereldkampioen kan zich ondanks de overwinning op Duitsland (28-27) niet meer plaatsen voor de halve finale.

De ploeg van bondscoach Emmanuel Mayonnade verloor vorige week donderdag met 25-32 van titelfavoriet Noorwegen. Door deze verliespartij werd het voor Oranje al een lastige opgave om door te gaan. Van de Duitsers moesten de handbalsters maandagavond met minimaal twee doelpunten verschil winnen, om nog kans te maken om door te gaan. Ondanks een goal van Housheer lukte dat niet, waardoor een wedstrijd om de vijfde plaats nu nog het hoogst haalbare is. De Ulftse speelster wist tot nu toe negen keer te scoren op dit eindtoernooi.

De laatste zes jaar deed de ploeg met Housheer altijd mee om de medailles en ook dit jaar was dat het doel. Nu dat niet meer mogelijk is, zal er dinsdagmiddag in de laatste wedstrijd van de Main Round toch nog afgerekend moeten worden met Roemenië. Bij een overwinning volgt vrijdag een wedstrijd om de vijfde plaats.

Foto: REGIO8

Copyright © 2021 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)