Housheer met handbaldames naar de Spelen

Gepubliceerd: 30-06-2021 16:06. Bijgewerkt: 30-06-2021 16:08

Dione Housheer uit Ulft gaat deze zomer met de Nederlandse handbaldames voor het eerst mee naar de Olympische Spelen. De handbalster die speelt in de Deense competitie kreeg het goede nieuws te horen tijdens de trainingsstage op Papendal, waar de selectie zich deze weken voorbereid op het toernooi in Tokio.


"Als je daar heen mag en hopelijk ook nog een medaille mag pakken, dat is wel het hoogst haalbare wat er is", blikt Housheer vooruit. "Het is natuurlijk het grootste wat je mee kan maken dus dat is iets waar je naar uitkijkt." Op de Olympische Spelen spelen de handbaldames tegen Japan, Korea, Angola, Noorwegen en Montenegro. Housheer heeft een duidelijke visie over hoe het team moet benaderen: "Je gaat niet naar een toernooi om laatste te worden natuurlijk, ik denk vooral dat we het per wedstrijd moeten bekijken en dan zien waar het schip strandt."

De 21-jarige handbalster merkt dat haar rol in het Nederlands team, waarmee ze in 2019 wereldkampioen werd, ook verandert. "Ik ben meer mezelf en laat ook mijn eigen ding meer zien", laat de Ulftse weten. "Ik denk dat ik steeds meer ook in het team groei daarin en hopelijk steeds meer mijn eigen steentje kan bijdragen." Ook op clubniveau maakt Housheer stappen. Deze zomer stapt ze over van Nykøbing Falster HK naar de Deense topclub Odense Handbold.

'Fijn om even terug te zijn'

Na een jaar met minimaal reizen door de coronacrisis, noemt Housheer het fijn dat de trainingsstages van de regerend wereldkampioen in Arnhem worden afgewerkt waardoor ze dichtbij haar familie in Ulft is. "Het is altijd wel lekker om daar weer even te zijn, ook mentaal", vertelt Housheer. “Het is altijd leuk om terug in Ulft te komen waar het natuurlijk allemaal begonnen is.”

Het Nederlands handbalteam begint de Olympische Spelen in Tokio op zondag 25 juli met een wedstrijd tegen thuisland Japan.

Foto: REGIO8

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)