Housheer jubileert op wereldkampioenschap

Gepubliceerd: 10-12-2021 17:12.

Dione Housheer uit Ulft ontpopt zich op het wereldkampioenschap in Spanje als dragende kracht van de Nederlandse handbaldames. De 22-jarige rechteropbouwspeelster is met Oranje door naar de hoofdfase van het toernooi, waar onder meer een ontmoeting met topland Noorwegen wacht.


“Je merkt wel dat het nu echt is begonnen”, aldus Housheer vanuit Spanje. “Eigenlijk merkten we het al tegen Zweden en dan gister tegen Roemenië een spannende wedstrijd. Je merkt dat het er nu echt om gaat en dat dit ook wel de leuke wedstrijden zijn.” Zaterdag spelen de handbaldames tegen Kazachstan en maandag wacht het duel met Noorwegen. “Je merkt dat de spanning wat hoger is en dat de motivatie en de energie binnen het team echt heel erg gedreven is.” In de hoofdfase won regerend wereldkampioen Nederland donderdag van Roemenië. Maandag valt tegen Noorwegen de beslissing, maar zover wil Housheer nog niet te ver vooruit kijken. “We kijken nu vooral per wedstrijd, want het is best nog wel spannend of we wel of niet doorgaan”, laat de Ulftse weten. “Vooral morgen (zaterdag red.) tegen Kazachstan proberen aan ons doelsaldo te werken.”

Housheer vindt dat het team tot nu toe wisselvallig presteert en dat het nog beter kan. Over haar eigen vorm is de speelster van het Deense Odense Håndbold, die tot vrijdag dertien keer scoorde op het WK, positief. “Eigenlijk gaat het best wel goed. Gister heb ik niet heel veel mogen spelen en was het niet mijn beste wedstrijd, maar zoals tegen Zweden in de tweede helft ging het wel heel erg goed. Dus tot nu toe ben ik eigenlijk wel tevreden.” De Ulftse merkt dat er in haar geboorteplaats wordt meegeleefd met de prestaties van Nederland: “Dat is wel leuk dat ik ook altijd berichtjes krijg van mensen uit de Achterhoek van; ‘We volgen je nog steeds en je doet het hartstikke goed.’ Dat is wel heel leuk om altijd te lezen.”

Jubileum
Ze beleefde tijdens het wereldkampioenschap ook al een jubileum, tegen Zweden speelde ze dinsdag haar vijftigste interland. “Ik ben er echt heel erg blij mee”, laat de Achterhoekse weten. “Vijftig is toch wel weer een hele hoop dus dat is toch wel iets waar je met trots op terug kijkt, dat je al vijftig interlands hebt mogen spelen, en ik hoop dat er nog heel veel mogen volgen.”

Foto: REGIO8 (archief)

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)