Housheer is genomineerd als handbaltalent

Gepubliceerd: 15-06-2020 10:06. Bijgewerkt: 15-06-2020 10:06

Dione Housheer is door het internationale platform Handball Planet genomineerd als talent van het jaar op haar positie. De 20-jarige Ulftse speelt bij het Deense Nykøbing op de rechteropbouwpositie.

Housheer begon met handballen bij UGHV uit Ulft en speelt momenteel voor Nykøbing in Denemarken. Afgelopen winter werd ze met het Nederlands team wereldkampioen. Hoewel ze in de finale tegen Spanje op de bank bleef, kwam de Achterhoekse handbalster in meerdere groepswedstrijden in actie. Naast Housheer zijn als grootste talent op de rechteropbouwpositie Valeria Maslova (Rusland), Katrin Klujber (Hongarijë) en Nina Dano (Zweden) genomineerd.

De nominaties zijn tot stand gekomen door een rondvraag onder handbaljournalisten uit Europese landen. De uiteindelijke winnaars komen voort uit een publieksverkiezing waar tot 25 juni voor kan worden gestemd. Naast de Ulftse zijn er nog twee Nederlandse speelsters genomineerd voor de verkiezing. Larissa Nusser en Zoë Sprengers maken op hun positie kans op een prijs. In totaal zijn 32 na 1998 geboren handbalsters in de race voor de prijzen.

Foto: REGIO8

Copyright © 2021 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)