Housheer gehuldigd door Oude IJsselstreek

Gepubliceerd: 23-12-2019 13:12. Bijgewerkt: 23-12-2019 14:18

Dione Housheer is door Oude IJsselstreek gehuldigd na het behalen van de WK-titel. De handbalster is afkomstig uit Ulft en werd maandag in het zonnetje gezet tijdens een speciale bijeenkomst.

“Heel bijzonder dat daar apart tijd wordt ingestoken om een huldiging voor mij te organiseren”, vertelt Housheer. Van de gemeente kreeg ze een kunstwerk aangeboden. “We hebben haar een wunderkammer overhandigd”, vertelt wethouder sport Bert Kuster. “Dat is een cadeau dat door kunstenaars is gemaakt, het is de skyline van Ulft met de Oude IJssel.” Kuster hoopt dat Housheer het kunstwerk veel meeneemt. “Ook al is ze ergens in de wereld aan het handballen, dat ze dan toch een kleine connectie heeft met Ulft.” Die connectie is er sowieso, want de handbalster kreeg veel felicitaties van oude bekenden. “Van mensen van mijn oude school, familie en vrienden die heel erg meeleven, dat is heel erg speciaal dat er hier ook zoveel aandacht aan wordt besteed.”

Zelf kijkt Housheer met een goed gevoel terug op het WK. “Op zich ben ik wel tevreden, ik ben vooral heel erg blij dat ik een aantal minuten heb mogen maken, dat ik heb mogen scoren. Daar heb ik onwijs van genoten, ook dat ik dit nu al mag ervaren.” Housheer is 20 jaar oud en heeft nog een hele toekomst voor zich bij Oranje. “Natuurlijk is er echt wel iets in je dat zegt ‘ik zou graag op het veld willen staan’, maar ik ben nog super jong dus ik geniet ervan dat ik al minuten heb mogen maken en ik hoop dat ik de komende jaren alleen maar meer minuten ga maken.” Uiteindelijk hoopt Housheer een dragende speelster te worden als Lois Abbingh of Estavana Polman. Op korte termijn is haar doel om met het team mee te mogen naar de Olympische Spelen in Tokio volgend jaar.

Foto: REGIO8

Copyright © 2021 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)