Housheer en Knippenborg strijden voor EK

Gepubliceerd: 21-11-2018 10:11. Bijgewerkt: 21-11-2018 11:09

Handbalsters Dione Housheer uit Ulft en Lynn Knippenborg uit Zieuwent krijgen tijdens een trainingsstage de kans om een plek af te dwingen in de Nederlandse selectie. De handbalvrouwen reizen eind november af naar Frankrijk voor het Europees Kampioenschap.

Bondscoach Helle Thomsen heeft in totaal 21 handbalsters opgeroepen voor de trainingsstage op Papendal in Arnhem. Tien speelsters zijn al zeker van hun plek op het EK. De overige elf vrouwen, waaronder Knippenborg en Housheer, strijden om de resterende zes plekken. Nadat dit weekend de schifting volgt, vertrekt de definitieve selectie vrijdag 30 november naar het Franse Montbéliard voor het toernooi, waar Hongarije op zaterdag 1 december de eerste tegenstander is.

Door een blessure van aanvoerder Danick Snelder en het afscheid van vaste waarde Yvette Broch, stijgen de kansen van Knippenborg en Housheer op een plek in de selectie. “Nu zal het hele proces met de jongere speelsters sneller starten en hebben ze eerder de kans om al een groter deel uit te maken van de A-ploeg”, aldus Thomsen.

Foto: REGIO8 (archief, Dione Housheer)

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)