Housheer en Knippenborg scoren in Oranje

Gepubliceerd: 24-11-2017 13:11. Bijgewerkt: 24-11-2017 15:08

Dione Housheer uit Ulft en Lynn Knippenborg uit Zieuwent hebben donderdag gescoord voor het Nederlandse handbalteam. De Achterhoekse dames mochten tijdens de uitzwaaiwedstrijd tegen Italië (41-16) invallen.

Housheer en Knippenborg zijn deze week op trainingsstage om een plek bij de definitieve WK-selectie van de Oranjedames te bemachtigen. Als onderdeel van die stage speelden de Achterhoekers donderdagavond in een volgepakt Indoor Sportcentrum in Eindhoven een oefenduel tegen Italië. Bondscoach Helle Thomsen gunde zowel Housheer als Knippenborg speeltijd. Housheer gooide een strafworp achter Italiaanse keepster Elisa Ferrari, Knippenborg maakte er zelfs twee.

Zaterdag wordt de definitieve selectie voor het WK in Duitsland bekend. Dan horen Housheer en Knippenborg of zij door Thomsen worden toegevoegd aan de groep van op dit moment veertien speelsters. Het WK start voor Nederland op 2 december in Leipzig. Mocht Housheer niet bij de selectie zitten, dan vertrekt de 18-jarige Ulftse naar Polen voor het vierlandentoernooi met Jong Oranje.

REGIO8 zendt tijdens het WK Handbal in Duitsland een mini-documentaire over Dione Housheer uit.

Foto: REGIO8

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)