Housheer belangrijk in cruciale zege Oranje

Gepubliceerd: 09-12-2020 16:12. Bijgewerkt: 09-12-2020 19:48

Dione Housheer uit Ulft heeft zich dinsdagavond met het Nederlands handbalelftal naar de volgende ronde geknokt. De Ulftse handbalster wist in de allesbeslissende wedstrijd tegen Hongarije, die met 28-24 werd gewonnen, op cruciale momenten het doel te vinden.

"Als we zouden verliezen moesten we naar huis en dat was wel het laatste wat we wilden", vertelt Housheer een dag na de zege. "Gelukkig speelden we in de dekking en in aanvallend opzicht een goede wedstrijd, waardoor we hier weer met een glimlach kunnen rondlopen." De Ulftse zag de druk voor de wereldkampioen toenemen na de twee verliespartijen eerder deze week tegen Servië en Kroatië. "We waren heel erg teleurgesteld in onszelf als team. Het was niet eens zo dat de tegenstanders veel beter waren, maar we verloren omdat we zelf ons niveau niet haalden. Daardoor nam de druk op deze wedstrijd wel enorm toe." Housheer maakt dit toernooi meer minuten en is beslissender dan op het gewonnen WK in 2019. Daarnaast wist ze dinsdag op twee cruciale momenten te scoren, waardoor ze een belangrijk aandeel had in de broodnodige zege. De Ulftse is blij met de progressie die ze maakt: "Het is fijn dat ik het vertrouwen krijg op belangrijke momenten in een wedstrijd. Daardoor voel ik mij nog meer een onderdeel van het team."

Door de overwinning op de Hongaren gaat Oranje nu met twee punten door naar de Main Round. Daarin treffen ze de komende week titelfavoriet Noorwegen en Roemenië en Duitsland. Naast Nederland spelen ook Hongarije en Kroatië wedstrijden tegen deze landen, waarna de bovenste twee van de poule door zullen gaan. "Noorwegen is echt een topland, maar op dit soort toernooien kan iedereen van elkaar winnen", ziet de Ulftse. "Iedereen is heel erg gretig om goed voor de dag te komen tegen de Noren en ze af te maken." Na de twee verloren wedstrijden hoeft Nederland volgens Housheer hun doelstelling niet te wijzigen. "We bekijken het wedstrijd voor wedstrijd, maar we gaan natuurlijk gewoon nog steeds voor een medaille."

Spelen zonder publiek
Het EK, dat in Denemarken wordt afgewerkt, wordt door het coronavirus gespeeld zonder publiek. Housheer mist de sfeer die er normaal gesproken ontstaat bij een eindtoernooi. "Het spelen zonder publiek is een heel groot gemis. Supporters geven toch iets extra’s en dat moeten we nu allemaal zelf doen." Aanstaande donderdag staat voor Nederland de wedstrijd tegen Noorwegen op het programma, waarna het maandag en dinsdag aan zal treden tegen Roemenië en Duitsland.

Foto: REGIO8

Copyright © 2021 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)