Horecazaken in Didam dicht na coronatest

Gepubliceerd: 07-09-2020 18:09. Bijgewerkt: 07-09-2020 20:54

Horecazaken Jan&Jan, Plok en Steak’m in Didam zijn tot woensdag gesloten vanwege een positieve coronatest. Het gaat om een preventieve sluiting op eigen initiatief van eigenaar Frank Gesthuizen en zijn familie.

“Mijn schoonzoon is positief getest op het coronavirus”, aldus Gesthuizen over de reden om te sluiten. “Hij werkt niet in onze zaken, maar mijn dochter (vrouw van besmette schoonzoon, red.) was dit weekend achter de schermen aan het werk.” Volgens de eigenaar is geen van beide familieleden in contact geweest met klanten en personeel. Toch wil Gesthuizen geen risico lopen en sluit hij zijn zaak tot woensdag: “Mijn familie en personeelsleden die in nauw contact met ons staan, zijn direct getest. Ik ben zelfs naar Brabant gereden voor een test. We willen zo snel mogelijk duidelijkheid en vooral geen nieuwe corona-brandhaard worden.”

Direct na het coronanieuws van zijn schoonzoon ging Gesthuizen over op actie. Dinerreserveringen en vergaderingen werden afgezegd en de ondernemer zocht contact met burgemeester Peter de Baat en de GGD Noord- en Oost-Gelderland. “Van hen hoefden we niet dicht", zegt de ondernemer. "Maar veiligheid van ons personeel en de gasten staan voorop." Gesthuizen besluit dinsdagavond of de zaken weer op een verantwoorde manier open kunnen. Dit met personeel dat niet in contact is geweest met de geteste mensen.

Maatschappelijke verantwoordelijkheid
Na raadgeving van de burgemeester en de GGD sloot Gesthuizen de deuren, ook al was de besmette persoon niet werkzaam in zijn horecagelegenheden. De Baat benadrukt dat niet duidelijk is of er ook daadwerkelijk een besmetting is in Didam: “Het huidige onderzoek richt zich op de vraag óf er sprake is van een besmetting binnen het team van Ploccos Horeca Groep. Het is wachten op de uitkomst van het onderzoek.” De burgemeester waardeert de voorzorgsmaatregelen van de familie Gesthuizen: "Zij nemen in ieder geval hun maatschappelijke verantwoordelijkheid.

Foto: REGIO8

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)