Horeca in Doetinchem zet terras naar buiten

Gepubliceerd: 25-02-2021 13:02. Bijgewerkt: 25-02-2021 13:56

Horecazaken in Doetinchem zetten dinsdag de terrassen weer buiten neer. Volgens Robby Welling, de lokale voorzitter van Koninklijke Horeca Nederland, is het niet uit te leggen dat parken en bossen volstromen, terwijl hij geen klanten mag ontvangen op zijn terras.

"Het kabinet doet overal een handreiking naartoe, maar de horeca wordt niet genoemd", zegt Welling over de reden om de actie van Koninklijke Horeca Nederland in Doetinchem te ondersteunen. "Dat is heel spijtig." Hij hoopt dat veel collega's zijn voorbeeld volgen en dinsdag een afgezet terras opbouwen. "Want het is niet de bedoeling dat er op wordt gezeten, het is meer een ludieke protestactie", verklaart Welling, die tot zijn frustratie ziet dat de openbare buitenruimte steeds drukker wordt, terwijl de horeca niks mag. Zo valt ook te zien op een video van de Bakker Bart op het Simonsplein: "Het is heel zuur om te zien dat er tientallen personen bij de bankjes bij de Catharinakerk staan, terwijl wij op een terras de onderlinge afstand wel kunnen aanhouden", vindt Welling.

De voorzitter van de Doetinchemse afdeling van Koninklijke Horeca Nederland hoopt dat er landelijk een versoepling komt van de coronamaatregelen. Tegelijkertijd lopen er gesprekken met de gemeente. Doetinchem kwam vorig jaar de horeca tegemoet door de terrasbelasting tot 1 maart kwijt te schelden. Mogelijk wordt deze periode uitgebreid. "Dat verzoek ligt bij de gemeente", zegt Welling. "Dan gaat het over uitbreiding van de terrassen, zodat we het op een veilige manier neer kunnen zetten en het kwijtschelden van leges. De gesprekken worden daar binnenkort over gevoerd en dat gaat in goed overleg."

Foto: REGIO8


Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)