Horeca in Aalten mag terrassen uitbreiden

Gepubliceerd: 20-04-2022 14:04. Bijgewerkt: 20-04-2022 14:11

Aalten zet het coronabeleid met betrekking tot de terrassen door. De horeca in de gemeente krijgt meer ruimte voor het plaatsen van extra tafels en stoelen en die uitbreiding moet een definitief karakter krijgen.

"Voor dit jaar is de uitbreiding geregeld en kosteloos", zei wethouder Martin Veldhuizen dinsdagavond tijdens de raadsvergadering in Aalten op een vraag van Alexander van der Graaff. De fractievoorzitter van D66 vroeg hoe het zat met de verkenning naar de uitbreiding van de terrassen, zoals aangenomen in een motie op 22 september 2020. "We zijn er volop mee bezig, maar er zitten haken en ogen aan. Sommige mensen willen weten waar de bevestigingspunten komen voor de uitbreiding van de terrassen", zei Veldhuizen, doelend op de verankering van de parasols. "Die mogen geen overlast opleveren. Bovendien hebben we nog niet de wensen van álle horecamensen binnen."

Tijdens de coronacrisis mochten de horecagelegenheden in Aalten, Dinxperlo en Bredevoort hun terrassen uitbreiden, zonder dat daar een extra belastingverhoging voor in rekening werd gebracht. Die opzet blijft voor dit jaar gehandhaafd, zodat bijvoorbeeld de Markt in hartje Aalten ook deze zomer weer één groot terras zal zijn. De insteek is de regels dusdanig aan te passen dat de Aaltense horeca de terrassen blijvend kan uitbreiden.

Foto: REGIO8

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)