Horeca Doetinchem blijft achter plan staan

Gepubliceerd: 26-02-2021 19:02. Bijgewerkt: 26-02-2021 19:57

Doetinchemse horeca zet dinsdag de terrassen buiten, ook na een stevige oproep van het kabinet om dat vooral niet te doen. Minister Ferd Grapperhaus waarschuwde vrijdag dat uitbaters boetes zullen krijgen, maar in Doetinchem zijn ze er niet van onder de indruk.

"Er is inderdaad het een en ander om te doen, maar dat is goed", vertelt Robby Welling, de lokale voorzitter van Koninklijke Horeca Nederland tegenover Omroep Gelderland. "Hoe meer aandacht voor ons probleem, hoe beter. Maar wij gaan gewoon door met ons plan." Terrashouders vinden het onterecht dat zij niet open mogen, terwijl het steeds drukker wordt op straat en de coronaregels niet overal worden nageleefd. Daarom zetten zij als ludiek protest dinsdag het terras buiten neer.

Maandag spreekt Welling met burgemeester Mark Boumans van Doetinchem over de problematiek waar de horeca mee kampt. De lokale voorzitter van Koninklijke Horeca Nederland hoopt onder meer dat de terrasbelasting wordt kwijtgescholden en uitbreiding van de terrassen.

Foto: REGIO8

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)