Hootchie Koe strijdbaar ondanks uitstel

Gepubliceerd: 28-07-2021 16:07. Bijgewerkt: 28-07-2021 16:50

Het Hootchie Koe Festival in Varsseveld maakte deze week bekend dat het evenement voor het tweede jaar op rij wordt uitgesteld, maar blijft strijdbaar voor het organiseren van het festival volgend jaar. De grootste oorzaak voor het wederom uitstellen van het festival is de testverplichting die waarschijnlijk zal gelden.


"Alle bezoekers en alle vrijwilligers moeten 24 uur van tevoren testen", legt medeorganisator Tom Wolterinck uit. "Daarvoor moeten ze helemaal naar Doetinchem toe, want er zijn geen mobiele teststraten die naar Varsseveld komen. Dat is niet geregeld. Dat maakt het eigenlijk onmogelijk om een veilig festival te organiseren dit jaar." De beslissing om het evenement te verplaatsen werd een maand van te voren genomen om duidelijkheid te scheppen. Veel vrijwilligers en bezoekers stemmen volgens Wolterinck hun vakantie er op af. Het nieuws van de verplaatsing hakte er bij alle betrokkenen tocht flink in. "Het is verschrikkelijk", aldus de medeorganisator. "Alle mensen zijn teleurgesteld. De bands willen graag spelen, de theatergroepen willen graag optreden en dat gebeurt niet. Het wordt weer uitgesteld, dat is jammer."

Het festival had alle bands en benodigdheden in optie gezet, zodat deze vrij eenvoudig geannuleerd konden worden. Alle bezoekers die al een geldig ticket hadden krijgen van de organisatie een nieuw exemplaar voor de editie van volgend jaar. Naast het feit dat het festival voor het tweede jaar op rij inkomsten misloopt, is het grootste probleem volgens Wolterinck het behouden van de vele vrijwilligers: "Het vervelendste is het gemotiveerd houden van de vrijwilligers, daar draaien we op. Dat is onze grootste zorg elke keer."

'Gaan gewoon door'
Ondanks dat het festival nu is afgelast, heeft de organisatie er geen moment over nagedacht om het stokje erbij neer te gooien. "We gaan gewoon door en geven de moed niet op", aldus Wolterinck over de reeds geplande editie van 1, 2 en 3 juli volgend jaar. "We gaan een heel mooi festival neerzetten en zijn druk met grote acts, zoals bijvoorbeeld De Dijk. We hebben alles al voorbereid, dus het wordt steeds minder werk."

Foto: REGIO8


Copyright © 2021 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)