Hoop op redding van De Hoevert vervlogen

Gepubliceerd: 05-11-2020 17:11. Bijgewerkt: 06-11-2020 12:20

De hoop op een langer voortbestaan van zwembad de Hoevert in Didam werd door de Montferlandse coalitie meermaals de grond in geboord. Hoewel de gemeenteraad nog dimdamt over kaders voor een nieuwe sportvoorziening, geven gedupeerde partijen zich gewonnen.


“De hamer is helaas gevallen”, aldus Inge Hultermans, hoofd zwemzaken bij De Hoevert. “Sinds het doek viel is er helemaal geen hoop meer.” De nieuwe kaders bieden mogelijk nog uitkomst. Toch heeft Hultermans er weinig vertrouwen meer in: “Hoewel die kaders nog niet volledig zijn vastgesteld, lijkt een zwembad met deze richtlijnen niet mogelijk.” De definitieve sluiting van de Didamse zwemvoorziening hing al langere tijd in de lucht. Ook Arthur Klerk, van zwemvereniging De Hoevert, zag de klap al aankomen: “Het afgelopen jaar hebben wel al klap na klap gehad. Bij onze leden kwam het hard aan dat na 47 jaar gewoon de stekker uit het zwembad wordt getrokken.”

Hultermans en Klerk betreuren dat ze vanuit de gemeente nog geen uitleg hebben gehad. “Er werd vanuit de gemeente steeds gezegd dan we in gesprek zouden gaan, maar we hebben nog steeds niets gehoord”, zegt Hultermans. Volgens Klerk blijft het tot op de dag vandaag gissen naar de reden dat er geen zwemvoorziening komt in Didam: "Ik vermoed dat het om financiën gaat, maar zeg dat dan ook gewoon.” Hij hoopt dat de gemeente soortgelijke zaken in de toekomst anders aanpakt: “Je bent het zwembad kwijt, dat is ontzettend erg. Laten we hopen dat de gemeente hier lering uit heeft getrokken.”

Laatste redmiddel mislukt
Gemeenteraadslid Rob Mos, van Fractie Rob Mos, probeerde in oktober de definitieve sluiting van het zwembad uit te stellen. Met een initiatiefvoorstel hoopte hij samen met de andere oppositiepartijen de coalitie op andere gedachten te brengen. Dit mislukte, waardoor De Hoevert na 31 december 2020 definitief sluit.

Foto: REGIO8

Copyright © 2021 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)