Hoogwater in regio zet daling weer in

Gepubliceerd: 19-07-2021 15:07.

Het voorspelde hoge water heeft op bijna alle plekken in het gebied van het Waterschap Rijn en Ijssel het hoogste punt bereikt. Vlak over de grens in Emmerik is het waterpeil weer aan het zakken.

"De uiterwaarden en kades zijn nu nog overstroomd, maar het water daalt langzamerhand de komende dagen", laat het Waterschap Rijn en Ijssel weten. "Het is daarmee nog steeds hoogwater." Eerder meldde het waterschap al dat de top van het hoogwater in de Rijn op zondagochtend verwacht werd. Zoals verwacht zijn er in de Achterhoek geen problemen door het hoge water ontstaan laat de instantie weten: "Lokaal kan er misschien wat overlast zijn, oevers en uiterwaarden lopen onder, maar we kunnen de afvoer van het water prima aan en er valt geen regen meer. Onze dijken zijn daarbij sterk genoeg."

Er zijn afgelopen wel meldingen binnen gekomen. "We hebben afgelopen weekend diverse telefoontjes gekregen over kwelwater dat onder de dijk doorloopt", meldt het waterschap. "Dit is bij hoogwater op de rivieren een normaal verschijnsel."

Geen overlast over de grens
Van de extreme wateroverlast waar sommige districten mee kampten, was in Kreis Kleve en Kreis Borken geen sprake. Wel werden bijvoorbeeld in Rees, over de grens bij Megchelen, maatregelen genomen. Stadt Emmerik liet eerder al weten dat er geen maatregelen waren gepland in verband met het hoge water.

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met de lokale omroepen Antenne Niederrhein en RN7.

Foto: REGIO8 (archief)

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)