Hoog cijfer voor fietsnetwerk in Achterhoek

Gepubliceerd: 23-02-2018 12:02.

De Fietsersbond beoordeelt het fietsnetwerk in de Achterhoek met een 8. Elf gemeenten uit de regio hadden de bond gevraagd om een onderzoek te doen naar de fietspaden.

"In de Achterhoek is het goed fietsen", zo laat de Fietsersbond weten. "Onze vrijwilligers zouden de Achterhoekse routes zeker aanbevelen bij vrienden, familie en kennissen. Met name de rust, het landschap en de netheid werden gewaardeerd." 45 vrijwilligers van de bond hebben in het najaar van 2017 een totaal van 52 bekende fietsroutes in de regio getest. Onder meer op basis van drukte, veiligheid en het onderhoud van de omgeving kwam de Fietsersbond tot het cijfer 8.

Wethouder Jan Engels van de gemeente Bronckhorst laat weten trots te zijn op de beoordeling. "Een prachtig cijfer, waar we trots op zijn", vindt de wethouder. "De inzet van de Achterhoekse gemeenten zal de komende tijd daarom vooral gericht zijn op het behouden en waar nodig versterken van de huidige kwaliteit." In 2022 wordt vervolgens een nieuw belevingsonderzoek uitgevoerd

Foto: REGIO8

Copyright © 2019 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)