Holtman wil met CU strijden tegen drugs

Gepubliceerd: 08-03-2021 15:03. Bijgewerkt: 11-03-2021 11:10

Tobias Holtman is na ruim anderhalf jaar raadslidmaatschap in Aalten een opvallend gezicht op de kieslijst van de ChristenUnie richting de Tweede Kamerverkiezing. Hij wil als lokale kandidaat onder meer aandacht vragen voor de drugsproblematiek in de Achterhoek.


“Aan de ene kant vind ik het fantastisch om mee te mogen draaien bij een landelijke campagne”, zegt Holtman, de nummer 24 op de lijst van de ChristenUnie, over zijn redenen om mee te doen. “En natuurlijk vind ik het ook belangrijk om juist de Achterhoek en Aalten op de kaart te zetten bij Den Haag. Oost-Nederland is toch wel wat ondervertegenwoordigd.” Holtman werd in 2019 fractievoorzitter in Aalten. Hoewel hij relatief nieuw is in de politiek, geniet hij van zijn rijzende ster binnen de ChristenUnie: “Fantastisch toch.”

Holtman werkt bij het Instituut Fysieke Veiligheid. Onderdeel van zijn werk daar is het ondersteunen van het overleg van de 25 voorzitters van de Veiligheidsregio. Het thema veiligheid is voor Holtman van belang, zo wil hij richting de verkiezen aandacht vragen voor drugscriminaliteit. “Als je het hebt over het praktische voorbeeld 3-MMC, dat moet nog verboden worden”, zegt de lokale fractievoorzitter, die in Aalten veel problemen zag door de designerdrug. “Daar moeten we heel veel werk van maken.”

‘Vruchten afwerpen’
Het behalen van een zetel lijkt door zijn 24e positie op de kieslijst dit jaar niet te lukken. Het bijdragen aan de campagne ziet de Aaltenaar echter niet als verspilde moeite. Holtman ziet het als een kans om zijn netwerk te vergroten en Achterhoekse problemen in Den Haag aan te kaarten: “Ik heb goede hoop dat dat het z’n vruchten afwerpt om lokale vraagstukken te adresseren.”

In aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen biedt REGIO8 een podium aan Achterhoekse kandidaten. Kijk hieronder voor eerdere interviews:


- Kaya van den Dikkenberg (JONG)
- Gideon van Meijeren (Forum voor Democratie)
- Erik Haverkort (VVD)
- Matthijs Pontier (Piratenpartij)
- Hans Boerwinkel (SP)
- Loes ten Dolle (D66)

Foto: REGIO8


Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)