Hogenkamp wil Australian Open veiligstellen

Gepubliceerd: 04-10-2017 13:10. Bijgewerkt: 04-10-2017 15:35

Richel Hogenkamp wil haar seizoen afsluiten met het bereiken van de Australian Open 2018. De Doetinchemse tennisster speelt nog een handvol toernooien om die doelstelling te doen slagen.


“Mijn doel is om het hoofdtoernooi van de Australian Open veilig te stellen”, is Hogenkamp duidelijk over haar ambities voor de komende weken. De Doetinchemse speelde recent drie WTA-toernooien in Azië. In Tokyo en Oezbekistan werd de tennisster in de eerste rondes uitgeschakeld, in Seoul behaalde Hogenkamp de halve finale. Inmiddels kijkt Hogenkamp alweer vooruit: “Ik hoop nog op een paar mooie resultaten deze laatste weken. Ik speel nog vier of vijf toernooien.”

Hogenkamp balanceert al lange tijd op het randje van de top 100-ranking van de wereldranglijst. “Dat hoort er nou eenmaal bij”, aldus de tennisster, die zich niet gek wil laten maken door de ranking. Hogenkamp staat momenteel op plek 96. “Na mijn polsblessure heb ik mijn ranking goed opgekrikt van 190 naar de top 100”, kijkt Hogenkamp terug. “Er zit nog meer in.” Hogenkamp vertrekt donderdag naar Linz in Oostenrijk voor een nieuw WTA-toernooi.

Foto: REGIO8

Copyright © 2021 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)