Hogenkamp uitgeschakeld op Roland Garros

Gepubliceerd: 29-05-2018 16:05. Bijgewerkt: 29-05-2018 16:32

Richel Hogenkamp is dinsdag uitgeschakeld in de eerste ronde van Roland Garros. De Doetinchemse tennisster verloor met 6-1, 4-6 en 6-3 van de Russin Maria Sharapova.

Hogenkamp werd vooraf al weinig kans toegedicht in de wedstrijd met de vijfvoudig grandslamwinnares. Sharapova maakte haar favorietenrol waar door in de wedstrijd direct het initiatief naar zich toe te trekken. Hogenkamp kwam in de eerste set totaal niet in haar spel en Sharapova sloeg de Doetinchemse atleet van het kastje naar de muur: 6-1.

In de tweede set wist de Doetinchemse de Russin, die het toernooi in 2012 en 2014 op haar naam schreef, terug te dringen. Hogenkamp wist zich na een 3-1 achterstand terug te knokken in een breakfestijn naar 4-5. De via een kwalificatietoernooi geplaatste Doetinchemse toonde zich vastberaden en verzilverde in Sharapova's game haar eerste setpunt door een fraaie return op een tweede service van de Russin: 4-6. 

Hogenkamp ging in de derde set door waar ze in de tweede set mee eindigde, namelijk Sharapova breken. De Russin, die de afgelopen twee edities miste wegens een dopingschorsing, miste finesse en daar maakte Hogenkamp rustig en beheerst gebruik van. De Doetinchemse wist de voorsprong van 0-3 niet vast te houden en zag de Russin langszij komen. Sharapova denderde onder begeleiding van uitermate luid geschreeuw vervolgens over Hogenkamp heen en bereikte zo de tweede ronde: 6-3

Foto: REGIO8

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)