Hogenkamp pakt NK-titel enkel-en dubbelspel

Gepubliceerd: 01-08-2020 16:08. Bijgewerkt: 01-08-2020 17:42

Richel Hogenkamp is dit weekend in zowel het enkelspel als het dubbelspel Nederlands kampioene geworden. In het enkelspel had de 28-jarige Doetinchemse tennisster iets minder dan een uur nodig om de 17-jarige debutante Bente Spee te verslaan.

“Het was een lastige wedstrijd. Ik was eerlijk gezegd best wel zenuwachtig”, zegt Hogenkamp tegen de KNLTB. “Het is toch een finale die je speelt.” Hogenkamp had minder dan een uur nodig om te winnen van de tennisster uit Haarlem, die zich via een wildcard wist te plaatsen. Dit nadat ze vorige week Nationaal Jeugd Kampioene tot en met 18 jaar werd. “Toen ik Bentes naam vorige week op Facebook als juniorenkampioene voorbij zag komen had ik niet gedacht dat ik in de finale van tegenover haar zou staan”, aldus de Doetinchemse, die vooraf als torenhoge favoriet voor de titel werd gezien. “Het is leuk om weer een nieuw gezicht te zien.” 

De eerste vier games van de finale gingen gelijk op. Hogenkamp wachtte geduldig op de fouten van de tegenstander. Nadat de Doetinchemse bij 3-2 de opslaggame van Spee pakte, gaf ze geen spel meer weg. Na negen games op rij gepakt te hebben, was de vierde nationale titel voor Hogenkamp een feit. In 2009,2014 en 2015 won ze ook al het NK.

Ook winst dubbelspel
Ook in het dubbelspel pakte Hogenkamp met haar partner Quirine Leimone de NK-titel. Het duo moest het opnemen tegen het als tweede geplaatste tweetal Arianne Hartono en Suzan Lames. Nadat de Achterhoekse de eerste set verloor met 6-7, werd de tweede set met 6-1 gewonnen. In een spannende tiebreak trokken Hogenkamp/Lemoine aan het langste eind: 12-10.

Volgende toernooi onbekend
Het is nog niet duidelijk wat het volgende toernooi is voor Hogenkamp. De Doetinchemse is afhankelijk van de ontwikkelingen van het coronavirus. Door de US Open werd eerder al een streep gezet omdat er geen kwalificatietoernooi wordt georganiseerd. Hogenkamp hoopt dat Roland Garros, het verplaatste grandslamtoernooi op gravel in Parijs, wel door kan gaan: “Anders is het wel een heel saai seizoen.”

Foto: REGIO8 (archief)

Copyright © 2021 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)