Hofstede ziet ontwikkeling bij De Graafschap

Gepubliceerd: 27-07-2021 15:07. Bijgewerkt: 27-07-2021 15:28

De Graafschap onderging deze zomer een metamorfose, zo werd er onder meer afscheid genomen van zes spelers, werd een nieuwe trainer aangesteld en kwamen er vijf nieuwe gezichten naar Doetinchem. Manager voetbalzaken Peter Hofstede ziet een positieve ontwikkeling in het team van trainer Reinier Robbemond.


"Reinier is een heel ander type dan Mike (Snoei, red.) was, laten we dat vooropstellen", legt Hofstede uit. "Reinier is een trainer met een hele duidelijke visie hoe hij wil spelen en wat hij verwacht van zijn spelers. Daar is hij elke dag mee bezig en het is mooi om te zien hoe dat proces voortgezet wordt. Dat moet wel blijken tijdens de eerste competitie wedstrijd, maar tot op heden denk ik dat hij daar een uitstekend plan voor heeft en ik moet zeggen dat de spelers het redelijk snel oppakken." Voor mogelijke versterkingen kijkt Hofstede met name naar één bepaalde linie: "Ik denk dat we het op het midden en voorop aardig voor elkaar hebben. Achterin zijn we nog wat kwetsbaar nog en zeker aan de linkerkant. Daar zijn we nog steeds aan het kijken."

Daarnaast blijft De Graafschap volgens Hofstede attent op buitenkansjes. De manager voetbalzaken geeft aan dat er nog budget is voor een versterking: "Voor een linksback in ieder geval en daarna gaan we verder kijken waar we staan." Robbemond kreeg bij zijn aanstelling ook de taak mee om meer jeugd in het elftal in te passen. Met name voorin en op het middenveld lijken een aantal talenten sterk voor de dag te komen. Toch werden er in deze linies versterkingen gehaald, volgens Hofstede is dat logisch: "We hebben veel goede talenten, maar die jongens zijn net zeventien geworden. Dan kun je niet van ze verwachten dat ze het elftal gaan dragen. Ik denk wel dat ze minuten gaan maken en zo zien wij ook de ontwikkeling van de jongens."

Kans op terugkeer Huntelaar wordt steeds kleiner
Supporters probeerden eerder een charmeoffensief te lanceren om Klaas Jan Huntelaar te bewegen terug te keren op De Vijverberg. De kans lijkt steeds kleiner te worden dat de spits uit Hummelo ook daadwerkelijk terugkeert: "Er is nog geen gesprek geweest met Klaas-Jan. Die uitnodiging hebben we zowel bij hem als bij zijn zaakwaarnemer neergelegd, maar we wachten nog altijd op een reactie."

Foto: REGIO8

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)