Hofstede ziet basis voor stabiele eredivisieclub

Gepubliceerd: 07-02-2020 16:02. Bijgewerkt: 07-02-2020 16:07

De Graafschap heeft manager voetbalzaken Peter Hofstede beloond met een nieuw tweejarig contract. Waar de voorgaande vier verlengingen telkens met één seizoen waren, spreekt de Doetinchemse voetbalclub nu vertrouwen uit in de oud-aanvaller in de hoop om van de Superboeren een stabiele eredivisionist te maken.


“Ik denk dat er meer dan in het verleden een basis ligt om serieus een aantal jaren in de eredivisie te blijven”, zegt Hofstede over de ambitie van De Graafschap. Hij wijst daarbij op de steeds beter wordende financiële positie van de Doetinchemse voetbalclub. “Ik denk dat we daar stappen in hebben gezet”, vindt Hofstede. “Als we dat door kunnen zetten, denk ik dat het realiseerbaar is. Maar dan moeten we wel eerst promoveren.” De manager voetbalzaken is blij dat hij nu een tweejarig contract heeft. “Ik ben er blij mee dat je niet ieder jaar de discussie daarover hebt. Ik denk dat we nu duidelijk hebben gekozen voor continuïteit op technisch gebied.”

Een belangrijke pijler onder de eredivisie-ambitie is de jeugdopleiding. Ook hoofd jeugdopleiding Jefta Bresser heeft een nieuw tweejarig contract ondertekend en de komende jaren is het doel om meer talenten te laten doorstromen. “Het verwijt dat vanuit de jeugdopleiding kwam is dat er te weinig spelers uit de jeugd bij het eerste elftal komen”, weet Hofstede. “Daar willen we graag weer naartoe. Wij zijn nu meer in staat, financieel, om jeugdspelers te belonen voor de prestaties die ze leveren”, zegt Hofstede, wijzend op de contracten voor Milan Hilderink en Jonathan Vergara Berrio. “Daar zijn we echt nadrukkelijk mee bezig.”

Richten op Duitse markt
Daarnaast wil De Graafschap zich in navolging van onder meer VVV-Venlo en Heracles Almelo meer richten op de Duitse markt. Zo werd vorig jaar nog gesproken met Bayer Leverkusen over een mogelijke samenwerking. “Ik denk dat daar echt een markt ligt”, zegt Hofstede. “Ik denk ook dat Duitse spelers passen bij De Graafschap, dus daar moeten we energie in stoppen. Dan heb je het wel over de lagere Liga’s. Daar lopen echt talenten rond. Ook Willem II heeft goede zaken gedaan met spelers uit tweede elftallen van Bundesliga-clubs.”

Zesde seizoen voor Hofstede
De manager voetbalzaken start na de zomer aan zijn zesde seizoen in die functie. “Ik weet niet wanneer ik hier klaar ben”, aldus de oud-aanvaller. “Ik heb twee promoties en twee degradaties meegemaakt in deze functie, dat is denk ik waar de club nu staat. Om dat te doorbreken zou mooi zijn, om structureel in de eredivisie te spelen. Dat zou mijn ultieme doel zijn.”

Foto: REGIO8

Copyright © 2021 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)