Hofstede ook komend seizoen bij De Graafschap

Gepubliceerd: 07-03-2019 16:03. Bijgewerkt: 07-03-2019 17:06

Peter Hofstede blijft in dienst bij De Graafschap. Het aflopende contract van de manager voetbalzaken is door de leiding van de Doetinchemse voetbalclub met een jaar verlengd.

“De raad van commissarissen en de directie hebben met deze verlenging gekozen voor continuïteit en rust", zo laat algemeen directeur Hans Martijn Ostendorp weten over de contractverlenging. "Peter heeft de afgelopen jaren prima samengewerkt met de staf en het technisch beleidsplan geactualiseerd. Ook de interactie met onze nieuwe hoofd jeugdopleidingen, Jefta Bresser, verloopt goed. Qua voetbal en resultaten zagen wij aan het einde van de eerste seizoenshelft al een enorme verbetering ten opzichte van de start van de competitie. Tijdens de winterstop heeft Peter, met een aantal gerichte versterkingen, de balans in het team nog meer vorm weten te geven en is de goede lijn doorgezet."

De oud-aanvaller van de Superboeren is sinds juni 2015 verantwoordelijk voor het voetbaltechnische deel op De Vijverberg. De afgelopen transferperiode nam de druk op zijn positie toe door de slechte prestaties. Sinds de winterstop wist De Graafschap echter drie van de zeven duels te winnen, waardoor aansluiting is gevonden met de rest van de ranglijst.

Niet blind voor kritiek

Voorzitter Martin Mos geeft aan de afgelopen periode de kritiek op het functioneren van Hofstede te hebben meegekregen. "Maar wij beoordelen op basis van wat wij zien op de werkvloer en op de adviezen die wij krijgen van diverse partijen, waaronder bijvoorbeeld het klankbord voetbalzaken en de huidige staf. Ik ben dan ook heel content dat wij voortborduren op de ingeslagen weg en met Peter kunnen gaan werken aan een team voor het nieuwe seizoen."

Foto: REGIO8

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)