Historisch toernooi voor beachvoetballers

Gepubliceerd: 27-07-2018 9:07.

Beach Soccer Club Dutch Scorpions uit Doetinchem komt dit weekend in actie op het Nederlands Kampioenschap in Scheveningen. Door de goede prestaties in de nationale beker, bemachtigden de beachvoetballers een ticket voor het toernooi.


“We krijgen nu de kans om naar de Eredivisie te gaan, en dat is wel het doel”, vertelt Emir Tiganj van de Achterhoekse beachvoetballers. Door de goede prestaties op het bekertoernooi in Schiedam, waar de halve finale werd bereikt, kreeg het team een ticket. “Niemand had verwacht dat wij daar bij de laatste vier zouden komen, dus nu zijn we eigenlijk een gevaarlijke outsider.” Doelman Jaap Omvlee kan het niveau niet goed inschatten. “Vooraf weten we niet echt wat ons te wachten staat”, aldus de doelman, die op het veld keept voor hoofdklasser DFS uit Opheusden. “Maar we willen graag in de Eredivisie uitkomen en daar gaan we alles voor doen.”

BSC Dutch Scorpions is een bonte verzameling spelers met veel nationaliteiten. “Er komen wat jongens van heinde en verre”, weet ook doelman Omvlee. “Twee jongens zijn Senegalees international op het strand, dus we hebben wel een leuk clubje bij elkaar, maar we vertegenwoordigen de Achterhoek en Doetinchem.” De spelers moeten naast wat communicatieproblemen, ook dealen met het tropisch hete zand. “Ik heb er wel een aantal blaren aan overgehouden”, vertelt Tiganj lachend. “Maar je wilt winnen dus je gaat erdoorheen.”

Foto: Maarten Omvlee

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)