Historie zichtbaar gemaakt in Doetinchem

Gepubliceerd: 31-07-2021 17:07. Bijgewerkt: 31-07-2021 17:01

Het Stadsmuseum en het binnenstadbedrijf Doetinchem willen met behulp van vier muurschilderingen de historie vertellen in de binnenstad. Vanaf maandag zal kunstenaar Rosalie de Graaf beginnen met vier beeltenissen van bijzondere Doetinchemmers.

"Onder de projectnaam ‘Vrijheidslicht’ hebben we in december 2020 de Catharinatoren en het Mark Tennant plantsoen aangelicht", aldus beide organisaties. "Dit Street art project is een vervolg op de samenwerking." Het Stadsmuseum wil graag ook historie buiten haar eigen muren gaan vertellen. Persoonlijke verhalen van bijzondere Doetinchemmers die in het huidige straatbeeld van de binnenstad worden verteld. Het Binnenstadbedrijf wil de aantrekkelijkheid van de binnenstad vergroten en levendig houden. Kunst, cultuur en historie zijn middelen om deze aantrekkelijkheid te vergroten.

De eerste muurschildering die op de muur van het Mogendorff pand komt is van de Doetinchemse boerin Anna Reintjes. “Anna Reintjes, dé boerin van de Holterweg die iedereen kent” volgens Esther Ruesen van het Stadsmuseum. “En als dat niet zo is, dan wordt het tijd dat mensen weten wie Anna was en hoe zij leefde” vervolgt Lennard Kamps van het Binnenstadbedrijf. Naast een 'typisch Anna-portret, is ook haar koe en haar weiland bij de Zumpe op de muurschildering te zien.

Foto: Stadsmuseum


Copyright © 2021 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)