Hiddink overhandigt Normaal-box aan Jolink

Gepubliceerd: 22-11-2017 15:11. Bijgewerkt: 22-11-2017 15:56

Guus Hiddink heeft woensdagmiddag een speciale verzamelbox overhandigd aan de bandleden van Normaal. De ‘Bokse Vol’ bevat nummers uit de jaren tussen 1974 en 1984 van de Achterhoekse band en een boek met unieke foto’s.


“Daar hoef ik niet lang over na te denken, dus ik ben gelijk hier heen gegaan”, zegt Guus Hiddink. “Ik vind het mooi, omdat we zo’n lange historie hebben met elkaar al.” Voor Bennie Jolink was het een mooi weerzien met zijn oude schoolvriend. “Toen ik hoorde dat Guus toe had gezegd vond ik het leuk om hier te zijn”, zegt Jolink. “Ik wilde Ferdi (Joly red.) en Willem even spreken, maar dit hele ding doet me niet zoveel”, zegt de Hummeloër over de nieuwe verzamelbox. De leadzanger gaat de muziek dan ook niet terugluisteren. “Ik denk het niet, ik ga het boekje doorbladeren, maar er staat niks in dat ik niet weet.”

Volgens bassist Willem Terhorst was de periode tussen ’74 en ’84 de mooiste tijd . “Toen waren we creatief gezien op ons hoogtepunt”, zegt Terhorst. “Ik wil niet zeggen dat het daarna minder is geworden, maar toch blijft dat me het meeste bij dat we enorm veel met muziek bezig waren.” Het grote publiek toen nog niet bekend met de Achterhoekse rockband. “Er wordt wel eens vergeten dat in het begin we wel eens speelden voor tenten die bomvol waren”, zegt Jolink. “Maar er zaten ook nog wel zepers tussen met vijftig man. Het echte succes wat in het begin van de jaren ’80.”

Foto: REGIO8

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)