Hidde Jurjus keert terug bij De Graafschap

Gepubliceerd: 04-06-2021 20:06. Bijgewerkt: 04-06-2021 20:50

Doelman Hidde Jurjus keert definitief terug bij zijn oude club De Graafschap. De 27-jarige Lichtenvoordenaar komt over van het Duitse KFC Uerdingen en heeft een contract voor twee seizoenen getekend.

“We zijn blij met het vastleggen van Hidde", laat manager voetbalzaken Peter Hofstede weten. "Hij past erg goed bij De Graafschap en heeft afgelopen seizoen veel gespeeld in de 3. Bundesliga. Met zo’n tweehonderd wedstrijden aan ervaring staat er komend seizoen een betrouwbare keeper tussen de palen.” Daarmee wordt Jurjus de opvolger van Rody de Boer. De AZ-huurling was vorig seizoen de eerste keeper van De Graafschap.

Jurjus was tot de zomer van 2016 actief in Doetinchem nadat hij eerst de jeugdopleiding doorliep. Hij vertrok voor een bedrag van ongeveer 500.000 euro naar PSV, waarna hij eerst werd verhuurd aan Roda JC. Later volgden twee seizoenen bij De Graafschap op huurbasis. Het afgelopen jaar keepte hij bij KFC Uerdingen in de 3. Bundesliga.

Poldervaart in beeld
Daarnaast hoopt De Graafschap op korte termijn een nieuwe trainer te presenteren. De 50-jarige Zuid-Hollander Adrie Poldervaart lijkt daarvoor de topkandidaat. Excelsior is tot nu toe de enige club in het betaald voetbal die Poldervaart onder zijn hoede heeft gehad. Op dit moment is hij assistent-trainer bij FC Groningen, waar zijn contract nog een jaar doorloopt.

Foto: De Graafschap Media

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)