Het Hofshuus ondanks 'wiel-gate' in optocht

Gepubliceerd: 16-07-2019 15:07. Bijgewerkt: 16-07-2019 16:04

Vrijwilligers van het Hofshuus in Varsseveld doen na dertig jaar weer mee aan de optocht tijdens de Volksfeesten in hun dorp. Het enthousiasme is groot bij de oudere wagenbouwers richting de 50e jubileumeditie, maar een verdwenen wiel leek even roet in het eten te gooien.


"Het is een unieke mogelijkheid om mee te doen met de optocht", aldus Gerhard Duitshof, een van de wagenbouwers. Na dertig jaar en ter ere van het jubileum van de optocht, wilden de vrijwilligers het Hofshuus weer laten zien in de optocht. "De bedoeling was dat vrijwilligers een oude boerenwagen op zouden knappen", vertelt Duitshof. "De wielen hadden we in de vijver gelegd om te zorgen dat het hout uit zou zetten." Vier wielen van de oude boerenwagen verdwenen in de vijver, maar vervolgens kwamen er maar drie stuks uit. Een zoekactie met een waar team aan duikers werd opgezet, maar dat bleek niet nodig. Het vermiste rijwiel werd enkele meters van de kant gevonden. "We hebben sterk het vermoeden dat we in een complot zijn terecht gekomen", aldus vrijwilliger Han Veerbeek.

De mannen van Het Hofshuus kunnen vooral lachen om het vermiste wiel. Nu rest nog een maand om de wagen klaar te maken voor de optocht die op donderdag 15 augustus door de straten van Varsseveld trekt. "Ik vind het wel leuk", aldus Veerbeek over de 'wiel-gate'. "Dit soort dingen is in het verleden ook wel gebeurd. Het is het voorspel naar de optocht toe. Dat is het leukst." Hoe de boerenwagen er precies uitziet tijdens de optocht, blijft nog even geheim. "We willen het natuurlijk wel een beetje spannend houden", besluit Duitshof.

Foto: REGIO8

Copyright © 2021 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)