Herstel zwembad Rozengaarde kost tonnen

Gepubliceerd: 23-07-2020 10:07. Bijgewerkt: 23-07-2020 10:13

Zwembad Rozengaarde in Doetinchem kampt met een forse kostenpost door loslatende tegels. De rechter oordeelde vorige week dat de kosten van de reparatie, volgens de gemeente enkele honderdduizenden euro’s, niet verhaald kunnen worden op de tegelzetter.

“De tegelproblematiek is lastig en vervelend, maar wel oplosbaar”, aldus een woordvoerder van Doetinchem. Het gaat om de tegels van het therapiebad en het wedstrijdbad in Rozengaarde. In 2013 werden de tegels gelegd, maar deze lieten later los. Het therapiebad is inmiddels hersteld, het wedstrijdbad wordt momenteel onder handen genomen, terwijl ook tegels in de douche moeten worden aangepakt. Hoeveel het herstel van de tegelproblematiek exact kost, is niet duidelijk. Doetinchem gaat uit van een bedrag van ‘enkele honderdduizenden euro’s’. Deze kosten kunnen gedragen worden door het zwembad, waarbij het grootste deel door een voorziening binnen Sportcentrum Rozengaarde B.V. is gedekt, de gemeente is hier de enige aandeelhouder van.

De rechter oordeelde vorige week dat onvoldoende bewezen is dat de tegelzetter de veroorzaker is van de schade, hoewel het college verwachtte de kosten te kunnen verhalen. “Er wordt de komende periode bestudeerd of er voldoende aanknopingspunten zijn in het vonnis om hoger beroep te gaan aantekenen”, laat de gemeente weten. Het herstel van het wedstrijdbad is inmiddels in volle gang: “Maar de grotere gebreken aan het wedstrijdbad dan verwacht en de complexheid van het herstellen van een zwembad zetten deze planning sterk onder druk. Ondanks dat zetten we nog steeds op een openingsdatum van half september.”

Foto: REGIO8

Copyright © 2021 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)