Herstel gevel Amphion start na bouwvak

Gepubliceerd: 07-05-2020 15:05. Bijgewerkt: 07-05-2020 18:37

De herstelwerkzaamheden aan de gevel van Schouwburg Amphion in Doetinchem starten na de bouwvak. Het werk, deels gefinancierd door de gemeente, zal zeker een jaar in beslag nemen.

De gemeente trok vorig jaar 2,3 miljoen euro uit om het herstel te ondersteunen

“Dankzij de gemeente Doetinchem kunnen we nu starten met het oplossen van het probleem”, laat directeur Charles Droste in een reactie weten. De gemeente droeg vorig jaar juni 2,3 miljoen euro bij aan het herstel van de gevel (zie video). De schouwburg is met de oorspronkelijke aannemer, Aan De Stegge, tot overeenstemming gekomen. De bestaande stenen gevel zal in haar geheel worden verwijderd. Daarna komt er een dunnere en minder zware gevel van zinkplaten voor terug. De nieuwe uitstraling en kleurstelling zal zo dicht mogelijk bij het origineel uitkomen. De nieuwe gevel is duurzaam en zal minimaal veertig jaar meegaan.

Overigens zijn de kosten voor een nieuwe gevel nog niet volledig afgedekt. “We zullen zeker ook nog publieksacties starten en de regiogemeentes zijn ook gevraagd om een financiële bijdrage te leveren”, aldus Droste. De onregelmatigheden aan de gevel van de schouwburg werden eind 2014 ontdekt. Er werden meerdere problemen geconstateerd aan de constructie, afwatering en verankering. Wat volgde was een jarenlange juridische procedure, waarbij verschillende betrokken bouwpartijen verantwoordelijk werden gesteld.

Foto: REGIO8

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)