Herfstfair in Ulft trekt mensen uit isolement

Gepubliceerd: 17-10-2018 16:10. Bijgewerkt: 17-10-2018 21:18

De Herfstfair die woensdag plaatsvond in de SSP-HAL in Ulft hoopt mensen te motiveren om te werken aan een betere toekomst. Met een banenmarkt, diverse workshops en sollicatietips wil de organisatie mensen uit hun isolement halen en actief betrekken bij de samenleving.


“De kracht ligt in wat we wél kunnen en niet in wat we niet kunnen, mensen moeten zich vooral niet schamen voor hun problemen”, stelt initiatiefnemer Ivon van de Wetering namens Stap Vooruit, een platform van de gemeente Oude IJsselstreek. Samen met de Raad van Kerken organiseerde die partij de markt. Van de Wetering raakte na een persoonlijk lastige periode geïnspireerd om anderen met hetzelfde probleem te helpen. “Ik vond het zo moeilijk om hulp te vragen, maar ook om te vinden waar ik terecht kon met mijn problemen.”De Herfstfair moest vooral een ontspannen en vrijblijvende uitstraling hebben. “Je moet al zoveel, maar hier mág je zijn op wat voor manier dan ook”, stelt Kor Datema, voorzitter van de Raad van Kerken.

Burgemeester Otwin van Dijk van gemeente Oude IJsselstreek was aanwezig om het evenement te openen. “Ik vind het een heel mooi evenement. Het maakt niet uit of je bijvoorbeeld een wat minder dikke portemonnee of een beperking hebt, op zo’n dag als vandaag laten we zien dat iedereen ertoe doet en dat iedereen mee kan doen”, aldus de burgemeester. Door het brede aanbod had iedere bezoeker dan ook een andere reden om de Herfstfair te bezoeken. “Ik ben op dit moment werkloos en ik ben hier vandaag om te oriënteren wat de mogelijkheden zijn, want daar word je nooit dommer van”, aldus bezoeker Simon. Van de Wetering hoopt dat mensen niet alleen tijdens het evenement hulp zoeken. "Hopelijk weten ze ons hierna ook nog te vinden."

Foto: REGIO8

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)