Hercules ambitieus voor het nieuwe seizoen

Gepubliceerd: 11-06-2019 16:06. Bijgewerkt: 11-06-2019 16:43

De tafeltennissers van Hercules uit Terborg zijn ambitieus voor een nieuw seizoen in de eredivisie. De Terborgse club hoopt dit jaar met nieuwe spelers niet alleen de degradatiezone te ontwijken, maar zelfs op een klassering in de top.


“Voor ons is dit echt een goede meevaller”, vertelt speler en voorzitter Herm Aalders. “We bruisen van energie om volgend seizoen weer te starten.” De tafeltennissers degradeerden het afgelopen seizoen naar de eerste divisie. Doordat een ander team zich terugtrok, kwam er een plek vrij in de eredivisie. Deze plaats werd door de Nederlandse Tafeltennisbond, aan de hand van de spelersranking, aan de Terborgse club gegeven. Aalders is opgelucht dat hij niet in de eerste divisie moet spelen. “Het had ons iets meer tegengestaan omdat de wedstrijden in de eerste divisie veel langer duren’”, legt Aalders uit. “Nu zijn we na 2,5 uur klaar. Dat is qua spanningsboog voldoende voor ons team.”

In het nieuwe seizoen hoopt de Terborgse tafeltennisclub op een plek in de top vier. Hiervoor heeft de club onder andere Trinko Keen, meervoudig Nederlands Kampioen, toegevoegd aan de selectie. De speler deed het afgelopen seizoen alleen mee tijdens Europese wedstrijden, maar wordt nu een vaste waarde. “We kunnen wat meer mensen opstellen met verschillende speelstijlen, dus we kunnen ook goed kijken naar de tegenstander en bekijken wie we van ons tegen welke tegenstander opstellen", aldus Aalders. "Met deze voordelen hopen we uit de degradatiezone te blijven.”

Foto: REGIO8

Copyright © 2021 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)