Henk de Jong gunt De Graafschap promotie

Gepubliceerd: 28-04-2021 22:04. Bijgewerkt: 28-04-2021 22:15

Voormalig De Graafschap-trainer Henk de Jong denkt dat zijn oude club promoveert naar de eredivisie. De oefenmeester van de al gekroonde kampioen en aanstaand tegenstander van de Superboeren, Cambuur Leeuwarden, vindt dat de Doetinchemmers de terechte nummer twee zijn.

"De voorsprong die ze hebben, gaan ze niet meer weggeven", aldus de trainer uit Drachten, die met lof spreekt over de ploeg van zijn opvolger Mike Snoei. "Ze spelen een ander soort voetbal dan dat wij doen, maar alle overwinningen die ze geboekt hebben zijn gewoon terecht. Ook de duels die ze wonnen met een doelpunt in de laatste minuut. Dat is geen geluk meer, dat doen ze al twee seizoenen achter elkaar. In de wedstrijden die ik van De Graafschap heb gezien, zijn ze heel gevaarlijk op de helft van de tegenpartij. Ze spelen vaak de bal het strafschopgebied in, waarna ze hem weer laten vallen. Zoals ook gebeurde bij dat doelpunt van Elmo Lieftink afgelopen weekend."

Om promotie te bewerkstelligen hebben de Doetinchemmers nog vier punten nodig uit de resterende drie duels. Op hulp van Cambuur hoeft De Graafschap volgens De Jong niet te rekenen: "We kijken ook naar de laatste periodetitel, die we willen winnen. Dus deze wedstrijd willen we sowieso winnen. We hebben de promotie en het kampioenschap van vrijdag tot vrijdag goed gevierd. Of dat invloed gaat hebben? Dat denk ik niet. Als je 's nachts vist, dan moet je overdag de netten drogen. De jongens zullen er staan."

Goede band met Snoei
Waar de relatie tussen De Jong en Snoei wat moeizaam was toen de Fries net vertrokken was uit de Achterhoek, hebben beide volgens de Drachtenaar inmiddels een goede band: "We zijn elkaars tegenpolen, ik ben een totaal ander type dan Mike. Toen ik wegging bij De Graafschap en Mike kwam, was dat best eventjes lastig. Inmiddels hebben we heel goed contact. Misschien juist wel omdat we elkaars tegenpolen zijn. Ik vind het mooi voor Mike als hij zou promoveren, al hoop ik wel dat hij dat een weekje kan uitstellen."

Achterhoek nooit meer uit het hart
Hoewel de Achterhoek na zijn verblijf bij De Graafschap nooit meer uit zijn hart verdwijnt, zit De Jong goed op zijn plek in Friesland. Binnenkort verlengt hij zijn contract bij Cambuur, maar hij denkt ook voorzichtig na over zijn verdere toekomst: "Ik wil nog een aantal jaren trainer blijven, daarna lijkt me een functie als technisch manager wel iets. Alle spelers waarmee ik praat, komen graag. Misschien ligt daar nog wel iets voor in de toekomst."

Foto: REGIO8

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)